Ιατρική Πρακτική 2017

PM 2017

Κεφάλαιο > Ωτο-Ρινο-Λαρυγγολογικά νοσήματα > Συχνές ωτίτιδες σε παιδιά, Παιδιά με συχνές ωτίτιδες

Συχνές ωτίτιδες σε παιδιά, Παιδιά με συχνές ωτίτιδες

ICD-10: H66.0 H65.-

Ορισμός

Τουλάχιστον τρία επεισόδια μέσης ωτίτιδας σε διάρκεια έξι μηνών.

 

Αιτιολογία

Επεισόδια μέσης ωτίτιδας παρουσιάζονται συχνότερα σε ορισμένες οικογένειες, δηλαδή συμμετέχουν κάποιοι γενετικοί παράγοντες. Περίπου 5% των παιδιών ηλικίας 0-6 ετών προσβάλλονται συχνά από ωτίτιδες. Είναι άγνωστο πώς δρουν οι κληρονομικοί παράγοντες. Ίσως πρόκειται για επιδείνωση της λειτουργίας του μέσου αυτιού και/ή του τυμπανικού υμένα ή να υπάρχουν ανοσολογικές παραλλαγές. Ο θηλασμός ασκεί προστατευτική δράση στα βρέφη. Η διατροφή με μπουκάλι αποτελεί παράγοντα κινδύνου. Όταν στην οικογένεια υπάρχουν καπνιστές, αυξάνεται ο κίνδυνος, κυρίως όταν η μητέρα καπνίζει ή κάπνιζε κατά τη διάρκεια της κύησης. Η χρήση μπιμπερού αυξάνει τον κίνδυνο νόσησης. Παιδιά, που νοσούν πρώιμα από οξεία μέση ωτίτιδα, μία φορά πριν από την ηλικία των 6 μηνών ή δύο φορές πριν από την ηλικία του ενός έτους, προσβάλλονται συχνότερα από οξείες μέσες ωτίτιδες, που υποτροπιάζουν.

 

Διερεύνηση

ΩΡΛ/κή εκτίμηση κάθε φορά. Παραπομπή σε ειδικό ΩΡΛ/γο, αν το παιδί έχει νοσήσει από ωτίτιδα πάνω από 3 φορές μέσα σε 6 μήνες ή αν διαπιστωθεί ανωμαλία της τυμπανικής μεμβράνης μετά από 3 μήνες.

50δευτερόλ.

Επισκόπηση θεραπειών

Η θεραπεία θα παρουσιαστεί με μία καθυστέρηση 50 δευτερολέπτων.
Απαιτείται είσοδος χρήστη, αν επιθυμείτε να δείτε την κάθε θεραπεία χωρίς καθυστέρηση. Η εγγραφή χρήστη είναι εντελώς δωρεάν. Ανοίξτε νέο λογαριασμό

- ή -
Existing Users Log In
   

Συμβουλές!

Αν έχετε ξεχάσει το όνομα χρήστη, μπορείτε να επιλέξετε το: "Ξέχασα το όνομα χρήστη", πριν να διαγράψετε τον κωδικό σας.

Στείλτε μήνυμα στη διεύθυνση: info@iatrikipraktiki.com ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας για διάφορες ερωτήσεις.

Τελευταία ενημέρωση:

Επιθυμείτε να φαίνεστε και εσείς εδώ;
Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με τη δυνατότητα διαφήμισής σας στην ιστοσελίδα μας.

Επικοινωνία για προτάσεις σχετικά με τη διαφήμισή σας.