Ιατρική Πρακτική 2017

PM 2017

Κεφάλαιο > Καρδιαγγειακά νοσήματα > Πρώιμες υπερκοιλιακές συστολές, ΠΥΚΣ, Υπερκοιλιακές συστολές

Πρώιμες υπερκοιλιακές συστολές, ΠΥΚΣ, Υπερκοιλιακές συστολές

ICD-10: I47

Διάγνωση

Μία πρώιμη συστολή, η προέλευση της οποίας βρίσκεται στον κόλπο, αποκομμένη από το φλεβόκομβο, ατελής αναπληρωματική παύλα. Η πρώιμη συστολή παρουσιάζεται νωρίτερα από την επόμενη αναμενόμενη συστολή (σχήμα 9). Το έπαρμα-P έχει διαφορετική μορφή ή απουσιάζει εντελώς (μερικές φορές μπορεί να βρίσκεται μέσα στο σύμπλεγμα QRS, που προηγείται). Το έπαρμα-P μπορεί να είναι αρνητικό. Ο χρόνος-PQ είναι πιο σύντομος από ό,τι φυσιολογικά. Η διαμόρφωση του QRS είναι αμετάβλητη. Οι ΠΥΚΣ μπορεί να διατηρούνται παρά τη διατήρηση αποκλεισμού σε ένα ή περισσότερα από τα σκέλη των κοιλιών. Τότε δημιουργείται αύξηση του πλάτους στο κοιλιακό σύμπλεγμα, που ακολουθεί, απόκλιση. Αυτές οι ΠΥΚΣ, που αποκλίνουν κατά την αγωγή τους, είναι δύσκολο μερικές φορές να διακριθούν από τις πρώιμες κοιλιακές συστολές (ΠΚΣ). Το διαοισοφάγειο ΗΚΓ είναι καθοριστικό, για να διαπιστωθεί αν οι πρώιμες συστολές προηγούνται από την κολπική διέγερση.

 

Αιτία

Παρουσιάζεται σε υγιή καρδιολογικά άτομα και συνήθως στερούνται κλινική σημασία. Μπορεί να αποτελούν προμήνυμα κολπικής μαρμαρυγής/πτερυγισμού. Επίσης παρουσιάζονται σε καρδιακή ανεπάρκεια και δηλητηρίαση από δακτυλίτιδα.

50δευτερόλ.

Επισκόπηση θεραπειών

Η θεραπεία θα παρουσιαστεί με μία καθυστέρηση 50 δευτερολέπτων.
Απαιτείται είσοδος χρήστη, αν επιθυμείτε να δείτε την κάθε θεραπεία χωρίς καθυστέρηση. Η εγγραφή χρήστη είναι εντελώς δωρεάν. Ανοίξτε νέο λογαριασμό

- ή -
Existing Users Log In
   

Συμβουλές!

Αν έχετε ξεχάσει το όνομα χρήστη, μπορείτε να επιλέξετε το: "Ξέχασα το όνομα χρήστη", πριν να διαγράψετε τον κωδικό σας.

Στείλτε μήνυμα στη διεύθυνση: info@iatrikipraktiki.com ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας για διάφορες ερωτήσεις.

Τελευταία ενημέρωση:

Επιθυμείτε να φαίνεστε και εσείς εδώ;
Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με τη δυνατότητα διαφήμισής σας στην ιστοσελίδα μας.

Επικοινωνία για προτάσεις σχετικά με τη διαφήμισή σας.