Ιατρική Πρακτική 2017

PM 2017

Ανεμευλογιά

ICD-10: B01

Αιτιολογία

Ιός. Η μετάδοση μπορεί να γίνει από άτομο με έρπητα ζωστήρα σε κάποιον, που δεν είχε νοσήσει προηγουμένως από ανεμευλογιά. Χρόνος επώασης: 2-3 εβδομάδες.

 

Συμπτώματα

Κνησμώδες εξάνθημα, το οποίο αρχικά εκδηλώνεται στο πρόσωπο και τον κορμό, ενώ στη συνέχεια εξαπλώνεται στο τριχωτό της κεφαλής και τα άκρα. Το εξάνθημα έχει τη μορφή κυανέρυθρων βλατίδων, που μεταπίπτουν σε φυσαλίδες διαμέτρου 2-3 χιλ. Οι φυσαλίδες αποξηραίνονται και μετατρέπονται σε εφελκίδες, που συνοδεύονται από κνησμό. Οι φυσαλίδες μπορούν επίσης να προσβάλλουν το βλεννογόνο της στοματικής κοιλότητας και τότε καταλείπουν μεγάλες λευκές ελκώδεις βλάβες.

 

Μεταδοτικότητα: Το παιδί αρχίζει να μεταδίδει τη νόσο μία ημέρα πριν από την εκδήλωση του εξανθήματος μέχρι την αποξήρανση των εφελκίδων. Καταλείπει ικανοποιητική ανοσία, αλλά ο ιός μπορεί να επανενεργοποιηθεί με την μορφή του έρπητα ζωστήρα.

 

Επιπλοκές: Δευτερογενής λοίμωξη των φυσαλίδων, ωτίτιδα. Γενικά οι επιπλοκές συμβαίνουν σπάνια.

50δευτερόλ.

Επισκόπηση θεραπειών

Η θεραπεία θα παρουσιαστεί με μία καθυστέρηση 50 δευτερολέπτων.
Απαιτείται είσοδος χρήστη, αν επιθυμείτε να δείτε την κάθε θεραπεία χωρίς καθυστέρηση. Η εγγραφή χρήστη είναι εντελώς δωρεάν. Ανοίξτε νέο λογαριασμό

- ή -
Existing Users Log In
   

Συμβουλές!

Αν έχετε ξεχάσει το όνομα χρήστη, μπορείτε να επιλέξετε το: "Ξέχασα το όνομα χρήστη", πριν να διαγράψετε τον κωδικό σας.

Στείλτε μήνυμα στη διεύθυνση: info@iatrikipraktiki.com ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας για διάφορες ερωτήσεις.

Τελευταία ενημέρωση:

Επιθυμείτε να φαίνεστε και εσείς εδώ;
Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με τη δυνατότητα διαφήμισής σας στην ιστοσελίδα μας.

Επικοινωνία για προτάσεις σχετικά με τη διαφήμισή σας.