Ιατρική Πρακτική 2017

PM 2017

Κεφάλαιο > Παιδιατρικά νοσήματα > Ουρολοιμώξεις σε παιδιά

Ουρολοιμώξεις σε παιδιά

ICD-10: N30

Ορισμός

Εμφάνιση βακτηριδίων στα ούρα, πάνω από 50.000 βακτηρίδια/mL ενός μόνο είδους, τουλάχιστον σε 2 καλλιέργειες ούρων (Δείγμα που λαμβάνεται στο μέσο της ούρησης). Όσο πιο μικρή είναι η διάρκεια παραμονής των ούρων στην ουροδόχο κύστη, τόσο μικρότερος είναι ο αριθμός των βακτηριδίων, που ανευρίσκεται στην καλλιέργεια.

 

Συμπτώματα

Κυστίτιδα: Ήπια πυρετική κίνηση, κοιλιαλγία, ενδεχομένως ελλιπής αύξηση ΒΣ, τσούξιμο κατά την ούρηση, ενούρηση. Πυελονεφρίτιδα: Θερμοκρασία πάνω από 38,5°C, εμετοί, κακουχία και μερικές φορές πλευροδυνία.

 

Αντικειμενική εξέταση

Η ίδια με την προαναφερμένη. CRP < 20 σε κυστίτιδα, > 20 σε πυελονεφρίτιδα. Μερικές φορές μειωμένη αύξηση ΒΣ (σε βρέφη).

 

Διερεύνηση

Γενική ούρων, καλλιέργεια ούρων x 2, CRP. Όλα τα παιδιά κάτω των δύο ετών να παραπέμπονται σε παιδίατρο για έλεγχο, όσο αφορά τυχόν βλάβη των αντανακλαστικών ή διαμαρτία. Όλα τα παιδιά με πυελονεφρίτιδα πρέπει να παραπέμπονται σε παιδίατρο.

50δευτερόλ.

Επισκόπηση θεραπειών

Η θεραπεία θα παρουσιαστεί με μία καθυστέρηση 50 δευτερολέπτων.
Απαιτείται είσοδος χρήστη, αν επιθυμείτε να δείτε την κάθε θεραπεία χωρίς καθυστέρηση. Η εγγραφή χρήστη είναι εντελώς δωρεάν. Ανοίξτε νέο λογαριασμό

- ή -
Existing Users Log In
   

Συμβουλές!

Αν έχετε ξεχάσει το όνομα χρήστη, μπορείτε να επιλέξετε το: "Ξέχασα το όνομα χρήστη", πριν να διαγράψετε τον κωδικό σας.

Στείλτε μήνυμα στη διεύθυνση: info@iatrikipraktiki.com ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας για διάφορες ερωτήσεις.

Τελευταία ενημέρωση:

Επιθυμείτε να φαίνεστε και εσείς εδώ;
Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με τη δυνατότητα διαφήμισής σας στην ιστοσελίδα μας.

Επικοινωνία για προτάσεις σχετικά με τη διαφήμισή σας.