Ιατρική Πρακτική 2017

PM 2017

Κεφάλαιο > Οφθαλμικά νοσήματα > Ερυθρός οφθαλμός – Οξεία ιρίτιδα, Ιρίτιδα

Ερυθρός οφθαλμός – Οξεία ιρίτιδα, Ιρίτιδα

ICD-10: H20

Αιτιολογία

Φλεγμονώδης εντερική νόσος (νόσος Crohn, ελκώδης κολίτιδα), αγκυλωτική σπονδυλαρθρίτιδα (ή νόσος Bechterew), σύνδρομο Reiter (νέος άντρας με ουρηθρίτιδα, πολυαρθρίτιδα, μερικές φορές επιπεφυκίτιδα [συχνά αμφοτερόπλευρη, βλεννοπυώδης], υψηλή ΤΚΕ), ψωριασική αρθρίτιδα, σαρκοείδωση, σκλήρυνση κατά πλάκας, μπορελίωση (ή νόσος του Lyme), άλλες αιτίες σχετικές με το φακό.

 

Συμπτώματα

Το άλγος, η υπερβολική φωτοευαισθησία αποτελούν τα κυρίαρχα συμπτώματα. Η προσβολή είναι πάντα μονόπλευρη. Δεν είναι σπάνια η ήπια μείωση της όρασης.

 

Διαφορική διάγνωση

Έλκος κερατοειδούς.

 

Αντικειμενική εξέταση

Κατά την εξέταση διαπιστώνεται ερυθρότητα γύρω από τον κερατοειδή και μύση. Η κόρη μπορεί να έχει ανώμαλα όρια και να μην αντιδρά στο φως λόγω συμφύσεων μεταξύ των ορίων της κόρης και των συνεχειών του φακού. Κατά την εξέταση με τη σχισμοειδή λυχνία διακρίνεται υδατοειδές υγρό στον πρόσθιο θάλαμο και μερικές φορές ακόμη και ίζημα στο ενδοθήλιο του κερατοειδούς. Κατά το φωτισμό του υγιούς οφθαλμού συνήθως ο ασθενής αναφέρει άλγος του οφθαλμού, που έχει προσβληθεί λόγω συστολής της ίριδας. Μη διστάσετε να εξετάσετε τον οφθαλμό με ενστάλαξη χρωστικής  στον επιπεφυκότα, για να αποκλείσετε το έλκος του κερατοειδούς.

50δευτερόλ.

Επισκόπηση θεραπειών

Η θεραπεία θα παρουσιαστεί με μία καθυστέρηση 50 δευτερολέπτων.
Απαιτείται είσοδος χρήστη, αν επιθυμείτε να δείτε την κάθε θεραπεία χωρίς καθυστέρηση. Η εγγραφή χρήστη είναι εντελώς δωρεάν. Ανοίξτε νέο λογαριασμό

- ή -
Existing Users Log In
   

Συμβουλές!

Αν έχετε ξεχάσει το όνομα χρήστη, μπορείτε να επιλέξετε το: "Ξέχασα το όνομα χρήστη", πριν να διαγράψετε τον κωδικό σας.

Στείλτε μήνυμα στη διεύθυνση: info@iatrikipraktiki.com ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας για διάφορες ερωτήσεις.

Τελευταία ενημέρωση:

Επιθυμείτε να φαίνεστε και εσείς εδώ;
Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με τη δυνατότητα διαφήμισής σας στην ιστοσελίδα μας.

Επικοινωνία για προτάσεις σχετικά με τη διαφήμισή σας.