Ιατρική Πρακτική 2017

PM 2017

Επιφορά

ICD-10: H04.2

Αιτιολογία

Νεαρά άτομα: Στένωση της αποχετευτικής μοίρας των δακρύων. Ηλικιωμένοι: Μειωμένη παροχέτευση δακρύων κατά την αύξηση της ηλικίας. Αυτό συμβαίνει ως επακόλουθο της ελαττωμένης ελαστικότητας της ταρσικής μοίρας και γιατί εκεί η προβολή του δακρυϊκού σημείου είναι χειρότερη προς τον οφθαλμό (εκτρόπιο: Βλέπε το αντίστοιχο υποκεφάλαιο). Η αυξημένη υπερχείλιση δακρύων συμβαίνει επίσης στο αρχικό στάδιο της ξηρής κερατοεπιπεφυκίτιδας.

 

Συμπτώματα

Υπερχείλιση δακρύων. Μερικές φορές τρέχουν δάκρυα αποκλειστικά έξω από το σπίτι σε καιρό κρύο και σε άνεμο, ενώ άλλες φορές τα δάκρυα τρέχουν συνεχώς. Τα συμπτώματα μπορεί να είναι μονόπλευρα ή αμφοτερόπλευρα.

 

Αντικειμενική εξέταση

Κανένα σημείο ενδεικτικό λοίμωξης/φλεγμονής, δηλαδή οι οφθαλμοί είναι λευκοί (σε αντιδιαστολή με τον ’’ερυθρό’’ οφθαλμό / περικεράτια ένεση).

 

Διαφορική διάγνωση

Αλλεργία. Ενδοκρινική οφθαλμοπάθεια.

 

50δευτερόλ.

Επισκόπηση θεραπειών

Η θεραπεία θα παρουσιαστεί με μία καθυστέρηση 50 δευτερολέπτων.
Απαιτείται είσοδος χρήστη, αν επιθυμείτε να δείτε την κάθε θεραπεία χωρίς καθυστέρηση. Η εγγραφή χρήστη είναι εντελώς δωρεάν. Ανοίξτε νέο λογαριασμό

- ή -
Existing Users Log In
   

Συμβουλές!

Αν έχετε ξεχάσει το όνομα χρήστη, μπορείτε να επιλέξετε το: "Ξέχασα το όνομα χρήστη", πριν να διαγράψετε τον κωδικό σας.

Στείλτε μήνυμα στη διεύθυνση: info@iatrikipraktiki.com ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας για διάφορες ερωτήσεις.

Τελευταία ενημέρωση:

Επιθυμείτε να φαίνεστε και εσείς εδώ;
Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με τη δυνατότητα διαφήμισής σας στην ιστοσελίδα μας.

Επικοινωνία για προτάσεις σχετικά με τη διαφήμισή σας.