Ιατρική Πρακτική 2017

PM 2017

Κεφάλαιο > Παιδιατρικά νοσήματα > Δερματίτιδα εκ σπαργάνων

Δερματίτιδα εκ σπαργάνων

ICD-10: L22

Αιτιολογία

Ερεθισμός του δέρματος στην περιοχή των σπαργάνων λόγω παρατεταμένης υγρασίας. Μερικές φορές εκδηλώνεται μυκητίαση στην εκζεματώδη περιοχή (καντιντίαση).

Συμπτώματα

Έντονη ερυθρότητα και μερικές φορές εξιδρωματικό μη-βλατιδώδες εξάνθημα στην περιοχή του πρωκτού/τη γεννητική/των γλουτών, που διατηρείται στις δερματικές πτυχές. Όταν συνυπάρχει και κάντιντα, χαρακτηρίζεται από στοιχεία κηλιδοβλατιδώδους εξανθήματος με δορυφόρο φλυκταίνωση (καντιντίαση).

Διαφορική διάγνωση

Σμηγματορροϊκό έκζεμα: Έναρξη πριν από την ηλικία των 2 ετών, προσβολή των δερματικών πτυχών, απότομα όρια σε σχέση με το περιβάλλον δέρμα. Η θεραπευτική αντιμετώπιση περιλαμβάνει παράγωγα ιμιδαζόλης, ενδεχομένως σε συνδυασμό με υδροκορτιζόνη ή στεροειδές κατηγορίας-ΙΙ, ‘’περιπρωκτική στρεπτοκοκκική δερματίτιδα’’:

Προκαλείται από στρεπτόκοκκους ομάδας Α (GAS). Δοκιμάστε με την ταχεία δοκιμασία (Strept A). Χορηγήστε θεραπευτικά PcV στη δόση της αμυγδαλίτιδας για 10 ημέρες. Έναρξη διαβήτη;

50δευτερόλ.

Επισκόπηση θεραπειών

Η θεραπεία θα παρουσιαστεί με μία καθυστέρηση 50 δευτερολέπτων.
Απαιτείται είσοδος χρήστη, αν επιθυμείτε να δείτε την κάθε θεραπεία χωρίς καθυστέρηση. Η εγγραφή χρήστη είναι εντελώς δωρεάν. Ανοίξτε νέο λογαριασμό

- ή -
Existing Users Log In
   

Συμβουλές!

Αν έχετε ξεχάσει το όνομα χρήστη, μπορείτε να επιλέξετε το: "Ξέχασα το όνομα χρήστη", πριν να διαγράψετε τον κωδικό σας.

Στείλτε μήνυμα στη διεύθυνση: info@iatrikipraktiki.com ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας για διάφορες ερωτήσεις.

Τελευταία ενημέρωση:

Επιθυμείτε να φαίνεστε και εσείς εδώ;
Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με τη δυνατότητα διαφήμισής σας στην ιστοσελίδα μας.

Επικοινωνία για προτάσεις σχετικά με τη διαφήμισή σας.