Ιατρική Πρακτική 2017

PM 2017

Κεφάλαιο > Οφθαλμικά νοσήματα > Ασθένειες βλεφάρων – Παράλυση προσωπικού νεύρου

Ασθένειες βλεφάρων – Παράλυση προσωπικού νεύρου

ICD-10: G51

Ορισμός

Κεντρική ή περιφερική παράλυση του προσωπικού νεύρου.

 

Αιτιολογία

Συνήθως το αίτιο της περιφερικής παράλυσης του προσωπικού είναι άγνωστο. Ο εκλυτικός παράγοντας μπορεί να είναι ιογενής λοίμωξη ή διαταραχή του κυκλοφορικού. Μπορεί να αποτελεί σημείο λοίμωξης από μπορέλλια (βλέπε το αντίστοιχο υποκεφάλαιο).

Πιο ασυνήθιστο αίτιο είναι, π.χ. ανάπτυξη νεοπλασίας με εντοπισμένη επίδραση στο προσωπικό νεύρο, όπως και το ακουστικό νευρίνωμα.

 

Συμπτώματα

Μονόπλευρη κατάργηση της κινητικότητας των μυών του προσώπου. Η περιφερική παράλυση του προσωπικού προκαλεί πλήρη παράλυση. Η προσβολή του οφθαλμού συνίσταται από την κατάργηση των κινήσεων του βλέμματος, η οποία συνήθως οδηγεί σε αδυναμία πλήρους κλεισίματος του βλεφάρου. Η κεντρική παράλυση προσβάλλει αποκλειστικά το κάτω ημιμόριο του προσώπου, επειδή ο άνω κλάδος του προσωπικού, που νευρώνει το μέτωπο και την περιοχή των οφθαλμών, δέχεται αμφοτερόπλευρη νεύρωση. Η κεντρική παράλυση του προσωπικού λοιπόν μπορεί σ’αυτήν την περίπτωση να σταματήσει εκεί, αφού δεν επηρεάζει το βλέφαρο. Η παράλυση πολλές φορές υποχωρεί αυτόματα, αλλά είναι συχνές οι υπολειμματικές βλάβες και ιδιαίτερα η εκδήλωση σύσπασης του προσβλημένου τμήματος του προσώπου με αποτέλεσμα ασυμμετρία.

 

50δευτερόλ.

Επισκόπηση θεραπειών

Η θεραπεία θα παρουσιαστεί με μία καθυστέρηση 50 δευτερολέπτων.
Απαιτείται είσοδος χρήστη, αν επιθυμείτε να δείτε την κάθε θεραπεία χωρίς καθυστέρηση. Η εγγραφή χρήστη είναι εντελώς δωρεάν. Ανοίξτε νέο λογαριασμό

- ή -
Existing Users Log In
   

Συμβουλές!

Αν έχετε ξεχάσει το όνομα χρήστη, μπορείτε να επιλέξετε το: "Ξέχασα το όνομα χρήστη", πριν να διαγράψετε τον κωδικό σας.

Στείλτε μήνυμα στη διεύθυνση: info@iatrikipraktiki.com ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας για διάφορες ερωτήσεις.

Τελευταία ενημέρωση:

Επιθυμείτε να φαίνεστε και εσείς εδώ;
Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με τη δυνατότητα διαφήμισής σας στην ιστοσελίδα μας.

Επικοινωνία για προτάσεις σχετικά με τη διαφήμισή σας.