Ιατρική Πρακτική 2017

PM 2017

Κεφάλαιο > Αναπνευστικά νοσήματα > Αναπνευστική δυσλειτουργία

Αναπνευστική δυσλειτουργία

Ορισμός

Αναπνοή “πιο βαθιά” από το φυσιολογικό. Ο ασθενής χρησιμοποιεί για την αναπνοή τους μυς του θώρακα περισσότερο από τους διαφραγματικούς μυς.

Αίτια

Στρες, ανησυχία/άγχος, άσθμα.

Συμπτώματα

Δύσπνοια, συχνά θωρακικό άλγος/πίεση στο στήθος, αίσθημα “κόμπου” στο λαιμό, μερικές φορές βήξιμο καθαρισμού του λαιμού, βήχας ξηρός, αναστεναγμός /λαχάνιασμα, αίσθημα μη πλήρωσης της αναπνοής.

Αντικειμενική εξέταση

Κάντε επισκόπηση του ασθενή, ενώ βρίσκεται σε ύπτια θέση. Εφαρμόστε τα χέρια σας συγχρόνως πάνω στην κοιλιά και το θώρακα του ασθενούς. Αισθανθείτε σε ποιο σημείο είναι μεγαλύτερες οι αναπνευστικές κινήσεις (σε αναπνευστική δυσλειτουργία είναι εντονότερες οι αναπνευστικές κινήσεις στην περιοχή του θωρακικού τοιχώματος).

Διερεύνηση

Ιστορικό (στρες/ανησυχία;), ακρόαση πνευμόνων, ίσως σπιρομέτρηση, ταχύπνοια (>16 αναπνοές/λεπτό); ΑΠ. Ψηλαφήστε τις στερνοκλειδικές αρθρώσεις και τους μεσοπλεύριους μυς, κάνετε επισκόπηση του τύπου της αναπνοής, όπως αναφέρθηκε παραπάνω. Ψηλαφήστε το θυρεοειδή.

50δευτερόλ.

Επισκόπηση θεραπειών

Η θεραπεία θα παρουσιαστεί με μία καθυστέρηση 50 δευτερολέπτων.
Απαιτείται είσοδος χρήστη, αν επιθυμείτε να δείτε την κάθε θεραπεία χωρίς καθυστέρηση. Η εγγραφή χρήστη είναι εντελώς δωρεάν. Ανοίξτε νέο λογαριασμό

- ή -
Existing Users Log In
   

Συμβουλές!

Αν έχετε ξεχάσει το όνομα χρήστη, μπορείτε να επιλέξετε το: "Ξέχασα το όνομα χρήστη", πριν να διαγράψετε τον κωδικό σας.

Στείλτε μήνυμα στη διεύθυνση: info@iatrikipraktiki.com ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας για διάφορες ερωτήσεις.

Τελευταία ενημέρωση:

Επιθυμείτε να φαίνεστε και εσείς εδώ;
Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με τη δυνατότητα διαφήμισής σας στην ιστοσελίδα μας.

Επικοινωνία για προτάσεις σχετικά με τη διαφήμισή σας.