Ιατρική Πρακτική 2017

PM 2017

Ακουστικά βαρηκοΐας

Βλέπε και το υποκεφάλαιο: Ακοής μείωση  στο παρόν κεφάλαιο!

 

Ορισμός

Βοηθητικές συσκευές, που ενισχύουν τους ήχους, αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα της διάκρισής τους (συγκρίνετε με τη μεγέθυνση μίας θολής φωτογραφίας. Η εικόνα μεγαλώνει, αλλά δε γίνεται πιο καθαρή!).

 

Αιτιολογία

Χρησιμοποιείται σε πτώση ακοής, η οποία μπορεί είτε να οφείλεται σε εμπόδια της ακουστικής οδού είτε να είναι νευροαισθητήρια. Λειτουργεί καλύτερα στις βλάβες της πρώτης (βαρηκοΐα αγωγιμότητας) από τις δύο κατηγορίες.

 

Αντικειμενική εξέταση

Ο έλεγχος της λειτουργίας των ακουστικών βαρηκοΐας πρέπει να γίνεται πριν από την επίσκεψη στο γιατρό. Επισκόπηση αυτιού: Βύσμα κυψελίδας; μέση ωτίτιδα; ολόκληρος ο τυμπανικός υμένας;

 

Διερεύνηση

Το ακουόγραμμα μπορεί να αποκαλύπτει νόσο, όπως ακουστικός όγκος (ασύμμετρη νευροαισθητήρια πτώση της ακοής, που είναι > 10 dB σε τρεις συχνότητες). Δοκιμασίες με διαπασών: Weber/Rinne (διαταραχή αγωγιμότητας ή νευροαισθητήρια μείωση ακοής;).

 

50δευτερόλ.

Επισκόπηση θεραπειών

Η θεραπεία θα παρουσιαστεί με μία καθυστέρηση 50 δευτερολέπτων.
Απαιτείται είσοδος χρήστη, αν επιθυμείτε να δείτε την κάθε θεραπεία χωρίς καθυστέρηση. Η εγγραφή χρήστη είναι εντελώς δωρεάν. Ανοίξτε νέο λογαριασμό

- ή -
Existing Users Log In
   

Συμβουλές!

Αν έχετε ξεχάσει το όνομα χρήστη, μπορείτε να επιλέξετε το: "Ξέχασα το όνομα χρήστη", πριν να διαγράψετε τον κωδικό σας.

Στείλτε μήνυμα στη διεύθυνση: info@iatrikipraktiki.com ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας για διάφορες ερωτήσεις.

Τελευταία ενημέρωση:

Επιθυμείτε να φαίνεστε και εσείς εδώ;
Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με τη δυνατότητα διαφήμισής σας στην ιστοσελίδα μας.

Επικοινωνία για προτάσεις σχετικά με τη διαφήμισή σας.