Ιατρική Πρακτική 2017

PM 2017

Ακουστικά βαρηκοΐας

Βλέπε και το υποκεφάλαιο Μείωση ακοής  στο παρόν κεφάλαιο.

Ορισμός

Βοηθητικές συσκευές, που ενισχύουν τους ήχους και οι οποίες μπορούν σε διαφορετικό βαθμό να αντισταθμίσουν τη μείωση της ακοής. Οι συσκευές ακουστικών βαρηκοῒας αποτελούν ένα σημαντικό τμήμα της αποκατάστασης της ακοής.

Αιτιολογία

Χρησιμοποιούνται σε μείωση της ακοής, η οποία μπορεί να οφείλεται είτε σε εμπόδια της ακουστικής οδού είτε να είναι νευροαισθητήριας αιτιολογίας. Συχνά λειτουργεί καλύτερα στις βλάβες της πρώτης (βαρηκοΐα αγωγιμότητας) από τις δύο κατηγορίες.

Αντικειμενική εξέταση

Προηγείται έλεγχος της αναγκαιότητας τοποθέτησης ακουστικών βαρηκοΐας με ιατρική επίσκεψη. Επισκόπηση αυτιού: Βύσμα κυψελίδας, εξωτερική ωτίτιδα, μέση ωτίτιδα, άθικτοι τυμπανικοί υμένες;

Διερεύνηση

Λήψη ιστορικού, για να καταγραφεί το πρόβλημα ακοής και το είδος των αναγκών. Ακουόγραμμα, για να προσδιοριστεί ο βαθμός και ο τύπος της μείωσης της ακοής. Διερεύνηση διαμέσου ΩΡΛ ή Ακουολογικού κέντρου, για να αποκλειστεί υποκείμενη αιτία, η οποία μπορεί να αντιμετωπιστεί (ωτοσκλήρυνση, ακουστικός όγκος).

50δευτερόλ.

Επισκόπηση θεραπειών

Η θεραπεία θα παρουσιαστεί με μία καθυστέρηση 50 δευτερολέπτων.
Απαιτείται είσοδος χρήστη, αν επιθυμείτε να δείτε την κάθε θεραπεία χωρίς καθυστέρηση. Η εγγραφή χρήστη είναι εντελώς δωρεάν. Ανοίξτε νέο λογαριασμό

- ή -
Existing Users Log In
   

Συμβουλές!

Αν έχετε ξεχάσει το όνομα χρήστη, μπορείτε να επιλέξετε το: "Ξέχασα το όνομα χρήστη", πριν να διαγράψετε τον κωδικό σας.

Στείλτε μήνυμα στη διεύθυνση: info@iatrikipraktiki.com ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας για διάφορες ερωτήσεις.

Τελευταία ενημέρωση:

Επιθυμείτε να φαίνεστε και εσείς εδώ;
Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με τη δυνατότητα διαφήμισής σας στην ιστοσελίδα μας.

Επικοινωνία για προτάσεις σχετικά με τη διαφήμισή σας.